Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

Ihmisen jälki luonnossa – osallistu Suomen Luonnon ja Haltian kuvakisaan!

Osallistu Suomen Luonnon ja luontokeskus Haltian kuvakisaan, jonka aiheena on ihmisen jälki luonnossa. Voittajakuvat pääsevät esille Haltiaan ensi keväänä.

Marraskuussa Espoon Nuuksion Haltiaan avattiin luontokeskuksen historian ensimmäinen voimakkaasti kantaa ottava näyttely: Jälki. Näyttely tuo esiin ihmisen luontoon jättämää jälkeä pohjoismaisten valokuvaajien kuvien ja henkilökohtaisten tarinoiden kautta.

Luontovalokuvaamista on kritisoitu luonnon todellisen tilan kaunistelemisesta. Jälki-näyttelyn kuvat eivät jätä tilaa väärinkäsityksille. Kauniit ja tunteikkaat valokuvat herättävät ristiriitaisia tunteita ja ahdistavat katsojaa. Ristiriitaa herättää myös ihmisen elämä maapallolla: yhtä aikaa kaunista ja arvokasta olemassaoloa, mutta myös mahtavaa tuhovoimaa.

Suomen Luonto järjestää yhdessä Haltian kanssa kuvakilpailun Jälki-näyttelyn teemaan liittyen. Voit osallistua lähettämällä kuvan, jossa näkyy ihmisen jättämä jälki luonnossa 13. tammikuuta mennessä. Valitsemme lähetettyjen kuvien joukosta 20 kuvaa, jotka nostetaan maaliskuussa 2019 esille Haltian näyttelyyn. Nämä 20 kuvaajaa pääsevät myös ilmaiseksi nauttimaan luontokeskukseen. Esittelemme kuvakisan parhaimmistoa myös helmikuussa ilmestyvässä Suomen Luonnossa. Kaikki kuvan lähettäneet saavat alennuskoodin, jolla pääsee Haltian näyttelyihin puoleen hintaan.

Jälki-näyttely on avoinna Suomen luontokeskus Haltiassa 3.11.2018–12.5.2019.

Kuva: Tarja Hoikkala / Vastavalo

Pätkistä koottu

Kuusamossa, Oulangan kansallispuiston vieressä lähellä Juhtivaaraa oli tehty laaja hakkuu, joka rajoittuu kansallispuiston rajaan. Eli siinä mielessä ok. Puusto taustalla kuuluu jo kansallispuistoon. Maisema ja biotooppi muuttui rumaksi ja elinkevottomaksi mm. hakkuualueella esiintyneille harvinaisille harmoyökkösille. Joku ohikulkija oli pinonnut puiden pätkiä pinoksi, ikään kuin \"toteemiksi\" vanhan metsän muistoa kunnioittaen. Kuvattu kesällä 2017.
Kuvaaja: Juha Majala