35/100

Pieni typäkän kaunismuotoinen punarinta on yksi miellyttävimpiä lintuja!

Kauniin oliivinruskean sävyinen selkä, tumma nappisilmä ja hillityn ruosteenpunainen kaulalappu koristeena!

Ja laulu on kevään ihanin. Riemastuttavat ryöpsähdykset, heti perään venähtävät huilut ja yhtäkkiä taas kiihkeisiin ryhmikkäisiin juoksutuksiin!

Punarinta elää tuoreissa, usein havupuuvaltaisissa metsissä, monasti puronotkoissa, mutta myös luonnonläheisessä pihapiirissä. Se onkin puutarhurin keväinen kaveri, joka oitis seuraa tätä muokatulle juurespenkille matoja etsimään.

Punarinnan pesä on kannossa, maassa tai huomaamattomassa juurakon kolossa. Joskus pesän voi löytää lehtikompostin lautojen välistä, joskus kellarin betonirappusten halkeamasta. Kerran löysin punarinnan pesän jopa matalalla oksien katveessa olevasta isompireikäisestä pihapöntöstä, mutta pönttöön pesiminen on hyvin harvinaista.

Juuri nyt punarinta laulaa riemukkaasti kevätlauluaan!

Ps. Käy kuuntelemassa punarinnan laulua!

Punarinta viihtyy luonnonläheisessä pihapiriirissä, kuvattu Helsingissä viime viikolla.

100 päivää luonnossapunarintaSuomi 100