Sosiaalinen media ja Instagramin kaltaiset sosiaaliset kuvapalvelut ovat tarjonneet valokuvaajille uusia tapoja jakaa myös kauniita luontokuvia. Suomalaisetkin luontokuvaajat ovat löytäneet Instagramin, ja monet ovat onnistuneet keräämään tuhansien seuraajien yleisön kuvilleen. Esittelemme nyt viisi suomalaista luontokuvaajaa, joita kannattaa seurata Instagramissa.
 

1. Eeva Mäkinen (@eevamakinen)

Eeva Mäkinen esittelee itsensä Instagram-tilillään luontovalokuvaajaksi, joka opiskelee valokuvauksen ohella eräoppaaksi. Mäkisen Instagramista löytyy upeiden luontokuvien lisäksi paljon retkeilykuvia, jotka nähtyään tekee mieli heittää vaelluskengät jalkaan ja lähteä metsään. Mäkisellä on myös omat verkkosivut, joilla pääsee ihastelemaan hänen kuviaan ja retkiään.
 

The reason I was late from school..

Kuva, jonka Eeva Mäkinen (@eevamakinen) julkaisi

   

 
2. Juuso Hämäläinen (@juusohd)

Juuso Hämäläinen kertoo jakavansa kuvillaan ”taianomaisia hetkiä Suomesta”. Hämäläisen Instagramissa pääosassa on taivas ja sen eri ilmiöt, kuten tähdet ja revontulet, jotka näyttäytyvät kuvissa vahvoissa värisävyissä.
 

We spent the last night in that lean-to. So beautiful and so cold! ☃ Kuva, jonka Juuso Hämäläinen (@juusohd) julkaisi

 

3. Sofia Lavaste (@slavaste)

Sofia Lavaste kuvaa taitavasti luonnon ohella ihmisen kädenjälkeä osana sitä. Lavasten kuvissa nähdään esimerkiksi laitureita, riippusiltoja, metsäteitä ja rakennuksia kauniin luonnon ympäröimänä.
 

Missing someone is your heart’s way of reminding you that you love them.

Kuva, jonka Sofia Lavaste (@slavaste) julkaisi

   

 
4. Erkki Santamala (@nature_photo_erkki_santamala)

Erkki Santamala on valo- ja videokuvaaja, joka on toiminut myös Luontokuva-lehden päätoimittajana. Hän jakaa kuvia pääasiassa kotiseutunsa Ahvenanmaan kauniista saaristosta, eläimistä ja kasveista.
 

After sunset, the landscape got colored red. #LOVES_SHORES #shareyourparadise #KINGS_SHOTS #fotogulumse #nature_brilliance #igphotoworld #ig_captures #landscape_captures #BD_NATURE #nuriss_tag #nuriss_landscape #loves_united_greenland #LOVES_UNITED_TEAM #LOVES_FINLAND #bestcaptureglobal #PHOTOARENA_NATURE #fotofanatics_nature_ #click_N_share #nc_daily #LOVES_SCANDINAVIA #pf_landscape Kuva, jonka Erkki Santamala (@nature_photo_erkki_santamala) julkaisi

 

5. Konsta Punkka (@kpunkka)

Oravakuvillaan julkisuuteen noussut Konsta Punkka on seuraajien karttuessa laajentanut kuvauskohteitaan myös luontoon yleisemmin. Söpöjä eläimiä toki löytyy edelleen. Punkan aktiivinen kuvaustahti ja upeat kuvat vetoavat ihmisiin, ja juttua kirjoittaessa hänellä on Instagramissa jo lähes 600 000 seuraajaa.
 

~ Saving baby owls with the owl master @beuwer21 🐣

Kuva, jonka Konsta Punkka (@kpunkka) julkaisi

   

 
Suomen Luonnon löydät Instagramista nimellä @suomenluonto. Klikkaa ”seuraa” ja pääset nauttimaan retkeilystä, luonnosta, lukijoiden lähettämistä Havaintokirja-kuvista ja pienistä arkisista luontohetkistä!
 

Pohjois-Suomi sai viime viikolla kunnon lumipeitteen – josko talvi saapuisi pian etelämmäskin? Maija Savolainen kuvasi metsäkauriit talvisella niityllä Nurmeksessa. #talvi #suomenluonto #havaintokirja Kuva, jonka Suomen Luonto (@suomenluonto) julkaisi