Heikki Vasamies aloitti työnsä Suomen Luonnon päätoimittajana maaliskuun alussa. Vasamies jatkaa Suomen Luontoa lähes kolme vuosikymmentä luotsanneen Jorma Laurilan pestissä.

Vasamies on pitkänlinjan luontoharrastaja, joka on tehnyt toimittajan töitä radioon, televisioon ja lehtiin. Viime vuodet Vasamies on työskennellyt markkinoinnin parissa ja tehnyt sisällöntuotantoa verkkoon ja sosiaaliseen mediaan. Luonnossa häntä kiinnostavat erityisesti linnut ja perhoset.

Tuore päätoimittaja odottaa innolla haasteita, joita uusi työ hänelle tarjoaa.

”Yksi suurimpia haasteita on kyetä säilyttämään upea Suomen Luonto jatkossakin yhtä laadukkaana kuin se tällä hetkellä on,” Vasamies kertoo.

Hän kokee lehden tärkeimpänä tehtävänä ylläpitää ja vahvistaa ihmisten luontosuhdetta ­– niidenkin, joiden ei työn, asuinpaikan tai elämäntilanteen vuoksi ole helppo saada kosketusta luontoon. Erityisesti nuoret ovat haastava ryhmä tässä suhteessa, ja heitä Suomen Luonnon pitäisi pystyä tavoittamaan entistä tehokkaammin.

Vasamies pitää tärkeänä myös suojeluhaasteiden ja Suomen luontoon kohdistuvien uhkien esille nostamista. Näiden suhteen tulee kertoa kuitenkin myös onnistumisista pelkkien ongelmakohtien esille tuomisen sijaan.

Uuden päätoimittajan suunnitelmissa on kehittää erityisesti Suomen Luonnon verkkosivuja ja sosiaalisen median toimintaa.

”Verkkomaailma on jatkuvassa muutoksessa ja vauhdissa pysyminen on haasteellista. Erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten aikakäsite ja toimintakulttuuri ovat muuttuneet. Asiat tulee tarjota pienessä paketissa siten, että ne ovat helposti hyödynnettävissä”, Vasamies korostaa.

Suomen Luonnon päätoimittajana hän haluaa koota verkossa ihmisiä yhteen ja luoda esimerkiksi erilaisia pop up -projekteja, kuten suojelutalkoita ja vaellusseurantaa, joita voidaan hyödyntää myös lehden ja verkkosivujen sisältönä.

Ensimmäinen Vasamiehen päätoimittama Suomen Luonto ilmestyy torstaina 24. maaliskuuta.

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.