Kotimaisen hunajan terveysvaikutuksista on nyt tieteellistäkin näyttöä. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa tutkittiin kotimaisten hunajien merkitystä bakteerien aiheuttamien hengitysinfektioiden ehkäisyssä.

Tutkimus oli ensimmäinen, jossa kohteena olivat suomalaiset hunajat ja jossa tutkittiin niiden vaikutusta pneumokokkibakteeriin. Bakteeri aiheuttaa keuhkokuumetta, poskiontelontulehdusta ja korvatulehdusta. Etenkin horsma-, tattari- ja kanervahunajan käyttö hengitystieinfektioiden yhteydessä saattaa ehkäistä näitä tauteja. Pikkulapsille hunaja ei kuitenkaan sovi. Sitä ei saa antaa alle 1-vuotiaille.

bakteerithunajaRuralia-instituutti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.