Mitä antaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Moni retkeilijä, sienestäjä, lintuharrastaja tai kuka tahansa luonnon ja eläinten ystävä arvostaa varmasti tavaran sijaan lahjaa, joka auttaa suojelemaan luontoa.

Tässä muutamia vinkkejä aineettomiin lahjoihin, jotka on helppo ostaa verkosta ja joiden tuotto käytetään luonnon tai eläinten hyväksi.

Luonnonperintösäätiöltä lahjapakettiin pala metsää
Pentti Linkolan perustama Luonnonperintösäätiö suojelee luontoa hankkimalla ja rauhoittamalla luonnontilaisia metsäalueita. Metsän ja monimuotoisen luonnon ystävä ilahtuukin palasta suomalaista metsää. Kohteen voi valita monista vaihtoehdoista ympäri Suomen. Hauska idea olisi myös, että lahjaan kuuluisi yhteinen retki kyseiseen metsään!
www.luonnonperintosaatio.fi/fi/lahjoita/pala-ikimetsaa

Suomen luonnonsuojeluliitolta uimarauhaa norpille
Tänä vuonna Suomen luonnonsuojeluliiton aineettomista lahjoista löytyy varmasti jokaiselle luontoihmiselle oma lahja. Vaihtoehdoista voi valita esimerkiksi uimarauhan saimaannorpalle, puhtaita vesiä taimenille tai korpimaita karhuperheelle.
www.sll.fi/lahjoita/lahjaluonnolle

Luonto-Liiton jäsenyys innostaa lapsia ja nuoria
Hukkuuko kummilapsesi leluihin? Kaipaatko lapsillesi mukavaan tekemistä vuoden ympäri ja hauskaa luontoaiheista luettavaa? Anna lahjaksi Luonto-Liiton jäsenyys! Luonto-Liitto järjestää toimintaa ja tapahtumia lapsille ja nuorille. Jäsenet saavat myös joko lasten Sieppo-luontolehden tai Nuorten luonto -lehden. Järjestö tarjoaa myös aineettomia lahjoja, joiden tuotto käytetään ympäristökasvatustoimintaan.
www.luontoliitto.fi/liity

WWF:n lahja jääkarhuille ja naaleille
Aineettomia lahjoja löytyy myös WWF:n nettisivuilta. Lahjoituksen voi kohdistaa naalille, jääkarhulle tai metsäpeuralle. Lahjoittaja saa ladattua sivuilta joulukortin lähetetettäväksi sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa.
wwf.fi/joulu

Suomen Luonto -lehti koko vuodeksi
Luonnon ystävän aikakauslehti ilahduttaa lahjan saajaa kymmenen kertaa vuodessa. Laadukkaat jutut, kiinnostavat ja monipuoliset aiheet ja ilmiöt ovat Suomen Luonto -lehden ydintä.
www.suomenluonto.fi/lehtitilaus

Animalialta lahja eläimille
Eläinoikeusjärjestö Animalian aineettomat lahjat sopivat eläinten ystäville. Aineettomilla lahjoilla tuetaan vaikuttamistyötä muun muassa siipikarjan hyvinvoinnin ja turkis- ja tuotantoeläinten puolesta sekä eläinten oikeutta elää lajityypillistä elämää.
lahjaelaimille.fi

Istuta puu Siemenpuu-säätiön kautta
Kehitysmaiden ympäristösuojelua ja kestävää taloutta tukevan Siemenpuu-säätiön kautta voi istuttaa puun tai kylvää siemeniä joululahjaksi. Tuki menee paikallisyhteisöjen tukemiseen ja ympäristön hyväksi. Järjestö tekee työtä muun muassa Indonesiassa, Intiassa sekä Malissa.
www.siemenpuu.org/fi/lahjoita

 

aineeton lahjajoulujoululahjajoulupaketti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.