Lähetä kuvat ja äänestä suosikkikuvaasi täällä >>>

Kesäisen valokuvakilpailumme aiheena on Luonto lähellä. Toivomme teiltä, hyvät lukijamme, lähi -eli makrokuvia omasta lähiluonnostanne.

Suosittuja lähikuvauskohteita ovat  hyönteiset, kasvit ja luonnon muut pienet yksityiskohdat.

Otokseen voi ikuistaa pihan kukissa viivähtävän neitoperhon tai omia polkujaan kipittävän sittiäisen, mökkirannan muurahaisen tai lämpimällä kivellä lekottelevan sisiliskon. Luonto tarjoaa loputtoman aarreaitan kuvausaiheita.

Voit osallistua kilpailuun pokkarilla tai järjestelmäkameralla. Välineellä ei ole niinkään väliä, sillä lopputulos ratkaisee.

Voit osallistua kilpailuun kahdella valokuvalla. Kuvan lisäksi toivomme sinun kirjoittavan lyhyen kuvauksen  tilanteesta.

Kuvat tulee lähettää jpg-muodossa nettisivuillamme osoitteessa www.suomenluonto.fi/kesakisa olevalla lomakkeella 20.8. mennessä. Kuvia ei saa manipuloida digitaalisesti tai yhdistää useista otoksista. Perussäädöt, kuten  valoisuuden säätäminen, ovat kuitenkin sallittuja.

Kuvakisan voittajan valitsee Suomen Luonnon toimitus. Kaikki kisaan tulleet kuvat ovat nähtävillä koko kilpailuajan nettisivuillamme, jossa voit myös äänestää kuvasuosikkiasi, mutta vain kerran. Eniten ääniä saanut kuva valitaan yleisön suosikiksi. Kesäkisan parhaimmistoa esitellään 13.9. ilmestyvässä syyskuun numerossamme.

Kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää ilman erillistä korvausta kilpailua koskevassa tiedottamisessa Suomen Luonnossa sekä lehden nettisivuilla ja sosiaalisen median palveluissa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla.

Kilpailun pääpalkinto on  Sonyn kamera Cyber-shot HX50V (arvo 460 euroa). Yleisön suosikkikuvan ottanut saa palkinnoksi päivän valokuvauskurssin valokuvaaja Paavo Hamusen opastuksella joko Espoossa tai Kuusamossa (www.kuusamonaturephotography.fi). Lisäksi arvomme kaikkien kuvia äänestäneiden kesken kesken kaksi Jukka Lehtosen opasta Sarvia muttei hampaita – Hyönteiset lähikuvassa (Docendo 2013).

Lähetä kuvat ja äänestä suosikkikuvaasi täällä >>>

 

Hyvän mielen joululahja!

Anna lahjaksi lumoava luontokokemus ja luonnon hyvää tekevä vaikutus. Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.