Kiinankaali, tehdään sovinto!
Kiinankaali-ananassalaatti ja 1980-luvun kouluruokailu kuuluivat saumattomasti yhteen. Sen koommin ei ole tullut kiinankaalia ostettuakaan. Jo kasviksen nimestä on jäänyt sellainen mielleyhtymä, että se varmaan rahdataan tänne Kiinasta asti – mitättömästä mausta puhumattakaan. Nyt olisi korkea aika tehdä sovinto kiinankaalin kanssa. Sen makua on turha verrata rotevaan keräkaaliin tai pinkeään punakaaliin, sillä kiinankaali on maultaan varsin mieto.
Lämmin kaalihuttu
1 kiinankaali
3 rkl öljyä
1 sipuli
0.5 dl soijaa
1 tl mustapippuria
1 dl vettä
Suikaloi kiinankaali ja sipuli ja lisää ne kuumalle öljytylle pannulle. Kääntele ja lisää soijakastike. Sekoita, kunnes kaali pehmenee. Lisää vesi ja kuumenna. Ripottele joukkoon auringonkukansiemeniä antamaan suutuntumaa.