Naurulokin tunnistaa kesäasussaan varmimmin tummanruskeasta päästä. Naurulokki pesii yleisenä koko maassa, Lapissa vähälukuisena.

Naurulokit elävät yleensä yhdyskunnissa, suurimmissa niistä on jopa tuhansia pareja, mutta tavallisesti vain reilut sata paria. Koko maan pesimäkanta on 95 000–110 000 paria. Naurulokki on selvästi taantunut viime vuosikymmeninä ja suuret yhdyskunnat ovat harvinaistuneet. Sen vuoksi laji on luokiteltu silmälläpidettäväksi.

Naurulokki

Larus ridibundus

Koko: Pituus 35–40 senttiä, siipien kärkiväli 85–100 senttiä, paino 200–340 grammaa.
Pesä: Vesikasvisaarekkeella, luodolla tai suolla, mieluiten veden ympäröimänä.
Pesiminen: Munii huhtikuun lopulta alkaen kolme munaa.
Levinneisyys: Koko maassa paitsi pohjoisimmassa Lapissa.
Talvehtiminen: Keski- ja Etelä-Euroopassa.
Ravinto: Kaikkiruokainen.
Ääni: Erilaisia kirkuvia ääniä, kutsuääni krriaah.
Tuntomerkit: Tummanruskea naama, tummanpunainen nokka ja jalat, siiven etureuna valkoinen, siipi alta vaaleahko.
Uhanalaisuus: silmälläpidettävä.

linnun äänilokkikoululuonnonääninaurulokki

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!