Terveellisestä lehtikaalista käytetään
 tummanvihreät, kiharareunaiset ja koristeelliset lehdet. Tämä voimakkaan makuinen kaali sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
Monikäyttöisen lehtikaalin karkea lehtiruoti pilkotaan ja esikypsennetään ennen lehtiosan lisäämistä lämpimiin ruokiin. Tuoretta silputtua lehtikaalia voi käyttää persiljan tavoin, ja se sopii niin salaatteihin, keittoihin, kastikkeisiin, muhennoksiin kuin sipseihinkin.
Lehtikaali kestää hyvin kylmää. Sen voi jättää lumen alle ja käyttää sieltä tarpeen mukaan. www.kasvikset.fi

Katso lehtikaalisipsien ohje >>

lehtikaali

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.