Katsojaennätyksiä rikkoneen luontoelokuva Metsän tarinan kuvanneet luontokuvaajat vetoavat, että elokuvan metsiä uhkaavista hakkuista ja rantarakentamisesta luovuttaisiin.

Elokuvassa näyttäytyy kaikessa loistossaan asumaton ja rakentamaton erämaa, jota ei uskoisi eteläisestä Suomesta löytyvän enää lainkaan. Eikä pian löydykään jos alueen maita omistavat UPM ja Tornator Oy pitävät kiinni suunnitelmistaan. UPM aikoo aloittaa hakkuut jo tänä keväänä ja se on Tornatorin kanssa kaavoittanut seudun järvien rannoille kymmeniä kesämökkitontteja.

Siksi nyt myös luontokuvaajilla on hätä. Pro Luontokuva ry vetoaa maanomistajiin, että ne luopuisivat alueen korvaamattomat luontoarvot tuhoavista suunnitelmistaan ja järjestäisivät metsätalouden alueen erämaisuuden turvaavalla tavalla. Kuvaajien toiveena on alueen rauhoittaminen suojelualueeksi.

Punkaharjun ja Ruokolahden rajamailla sijaitseva Haarikkojärvi ja ympäristön lammet, purot ja metsät muodostavat Etelä-Suomessa niin ainutlaatuisen erämaisen kokonaisuuden, että Suomen luonnonsuojeluliitto, sen Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirit sekä Etelä-Karjalan lintutieteellinen yhdistys ovat jo aiemmin tehneet esityksen alueen rauhoittamiseksi suojelualueeksi.

Elokuvassa metsän tarinaa vie upeasti eteenpäin uhanalainen kuukkeli, jota ei kuvausaluetta etelämpää Suomessa juuri tavata. Hakkuiden ja rakentamisen toteutuessa on kuukkelilla ja muilla harvinaistuneilla metsälajeille edessä häätö.

Pro Luontokuvan vetoomus Haarikon seudun metsien ja rantojen suojelun puolesta
Adressi alueen suojelelemiseksi

HaarikkojärvihakkuutkuukkeliMetsän tarinaPunkaharjuRuokolahti

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.
Joulutarjous lehti+digi 59,50 €/vuosi