Paraisilla 3,5 hehtaarin kesämökkisaarellamme on kyykäärmeitä. Mökin alla asustelee myös minkkiperhe. Miten minkkien ja kyiden yhteiselo sujuu? Olemme myös harkitsemassa koiran hankkimista, koirahan oleilisi vapaana saaressa. Montako poikasta minkkiperheessä yleensä on ja miten minkit talvehtivat?

 

Minkkien ja kyiden eläminen samoilla paikoilla sujuu molemminpuolisen välttelyn merkeissä. Tietenkään eivät minkit eivätkä kyyt pidä mielessään jatkuvasti mahdollista vaaraa. Silloin kun ne havaitsevat jotain, jonka aistit kertovat vaaralliseksi, ne eivät ryntää taistoon vaan väistävät.

Koiran päästäminen vapaaksi mökkisaarelle voidaan ehkä rinnastaa lain määräyksiä väljästi tulkiten samaksi kuin koiran pito omalla pihamaalla. En kuitenkaan pidä suositeltavana, että koiran annetaan tutkia luontoa omin päin noin suurella saarella, johon mahtuu asustamaan moinen määrä jos jonkinlaisia luonnonvaraisia elämiä.

Minkki synnyttää tavallisesti neljästä kuuteen poikasta, joskus enemmänkin. Monipuolisena saalistajana minkki selviää talvestamme hyvin. Ankarina talvina niitä menehtyy tietysti enemmän kuin leutoina, mutta joka tapauksessa suuri osa maailmaan syntyneistä minkeistä kuolee ennen suvunjatkamisiän saavuttamista.

koirakyyminkki

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.