1. LUMIKKOA.
    Meillä käy lumikko omassa pihassa, eikä minulla ole siitä vielä yhtään kuvaa, vaikka se on pyörinyt meillä jo varmaankin kymmenen vuotta. Joinain talvina jälkiä ei juurikaan näy, mutta joskus on talvia, jolloin lumikon hyppyjäljet kiertävät taloa ja menevät ihan oven edestä. Myyrien kannan vaihtelu luultavasti vaikuttaa, kun asumme ihan metsän keskellä. Lumikon todella haluaisin päästä ikuistamaan.
  2. PIHAPIIRIN TALVILINTUJA.
    Tähän vuodenaikaan valo on upea lumen ansiosta. Pilvisenäkin päivänä valo heijastuu alhaalta ja sivulta, eikä tule vain terävästi yhdestä suunnasta. Talvilinnut lumen valossa ovat hieno kuvauskohde. Pihassamme pyörii urpiaisia, joten tavoitteenani on ottaa niistä tuoreita kuvia.
  3. TEEREN SOIDINTA.
    Teeret alkavat soida varhain huhtikuulla, ja hyvänä vuonna soidin kestää pitkään. Kun kevättä mennään pidemmälle ja päivä pitenee, ne tulevat todella aikaisin soidinkentälle, siinä kolmen–neljän aikaan. Täällä Pohjois-Savossa teeren soidin on kiihkeimmillään huhtikuun viimeisillä viikoilla. Vapun tietämillä onkin sitten metson soitimen aika.
kärppäluonnonkalenteriluontokuvaustalvilinnutteeriteerisoidinurpiainen

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.