Kuva: Ulla Keituri / Metsähallitus

  1. KOLI
    En ole valmiiden latujen tyyppi, vaan pidän lumikenkäilystä ja liukulumikenkäilystä. Asuin aiemmin Kolilla, ja se on lumikenkäilijän paratiisi. Siellä on valmiita reittejä, mutta voi mennä myös puhtaalle hangelle. Talvi on hyvää aikaa vierailla luonnossa, koska paksu lumi suojaa maastoa kulumiselta.
    Koli on eteläisen Suomen ainoita paikkoja, jossa tulee joka vuosi tykkylunta puihin.
  2. RIISITUNTURI
    Siellä on myös valmis talvireitti ja pääsee menemään liukulumikengillä. Riisitunturin kansallispuistossa erityisen hienoja ovat tykkylumiset puut ja niiden muodostamat hahmot. Valokuvaamisen kannalta se on aivan ihana paikka. Olen itse käynyt Riisitunturilla juuri talviretkeilemässä.
  3. SEITSEMINEN
    Olen metsänhoitaja, ja metsät ovat minulle tärkeitä. Seitsemisen kansallispuisto on vanhojen metsiensä takia ihana. Siellä on Multiharjun aarnimetsä, jonka polku on yleensä tamppaantunut hyvin, koska siellä on paljon kävijöitä. Jos tarvitsee lumikengät, ne voi vuokrata luontokeskuksesta. Multiharjussa näkee helposti oravia, ja talvisin voi löytää myös niiden jälkiä ja syötyjä käpyjä.
Kansallispuistotkolin kansallispuistoliukulumikenkälumikenkäilyluonnonkalenteririisitunturin kansallispuistoseitsemisen kansallispuistotalviretkeily

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.