• LINTUJEN POIKASET:
    Esimerkiksi rastailla ja lokeilla poikaset lähtevät pesästä maastoon, vaikka ne eivät lennä vielä. Niillä ei lähtökohtaisesti ole mitään hätää, vaan niiden emot ruokkivat niitä. Jos löytyy rikkoutuneesta pesästä pudonnut pikkulinnun poikanen, joka on vielä ihan kalju ja sillä on silmät kiinni, se kyllä tarvitsee apua. Samoin selvästi loukkaantunut poikanen.
  • JÄNISELÄINTEN PENNUT:
    Rusakon, kanin ja metsäjäniksen poikaset voivat näyttää orvoilta, mutta niihin ei pidä mennä koskemaan. Emo käy niiden luona vain hyvin nopeasti silloin kun se imettää, kerran tai kaksi vuorokaudessa. Ne harvoin ovat orpoja, vaikka ne kyhjöttävät yksin jossain puskassa.
  • KAURIIDEN VASAT:
    Myös kauriiden emot voivat olla kaukana vasoistaan. Tilannetta täytyy tarkkailla etäältä pidempään ja selvittää, ovatko ne oikeasti orpoja. Kannattaa ottaa kuvia ja kysyä neuvoa. On ongelma, jos meille tuodaan eläin turhaan hoitoon, sillä se kesyyntyy ja leimaantuu nopeasti ihmiseen, eikä sitä voida päästää luontoon. Emon tehtävä on opettaa poikaselle laidunnuspaikat ja muut sellaiset.
jäniksenpoikasetkauriitlintujen poikasetluonnonkalenteripoikasetvasa

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.