Syökö minkki kyitä?

Minkki voi syödä kyykäärmeitä. Kokonaan eri asia on, pyrkiikö minkki saamaan saaliikseen kyitä. Minkkihän syö hyvin monipuolista eläinravintoa, ja tilaisuuden tullen kyykin varmaan sen ruokalistalle sopii.

Minkille kelpaavat lähes kaikki ötököistä jopa hautoviin sorsalintunaaraisiin saakka. Minkki on erittäin nopea pyydystäjä, koska se saa kiinni myyriä ja muita pikkunisäkkäitä. Toisaalta se kykenee saalistamaan kaloja, mikä edellyttää hyvää uimataitoa.

Syksyllä minkki syö sammakoita niiden talvehtimispaikoilta ja keväällä kutupaikoilta erilaisista pienvesistä. Matelijoita ei erikseen mainita minkin saalisluetteloissa, mutta se ei suinkaan merkitse sitä, etteikö kaikkiruokainen eläinravintoon erikoistunut peto niitäkin ainakin halutumman puutteessa käyttäisi. Erityisesti horrostavat käärmeet ovat helppo saalis minkille, mutta uskon sen pystyvän tappamaan myös eteen sattuvan täysin toimintakykyisen kyyn.

Ei kuitenkaan ole syytä epäillä, etteikö kyyn purema olisi myös minkille vaarallinen. Myrkky ei kuitenkaan vaikuta ravinnon mukana ruuansulatuskanavaan joutuneena, vaan ainoastaan pureman seurauksena verenkiertoon päässeenä.

kyyminkki

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.