Tilhi on sopeutunut käyttämään hyväkseen käyneitä marjoja, mutta miten toimii räkätin maksa? Mekastuksesta päätellen räkätit ovat pienessä pätkässä!

 

Räkättirastas on myös sopeutunut syömään marjoja melkein siinä missä tilhikin, mutta sen maksa ei hajota alkoholia yhtä nopeasti kuin tilhen maksa. Räkättirastaan äänellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ravinnon kanssa, vaan se on samanlainen lajityypillinen ominaisuus kuin tilhen kirkas sirinä, jota on verrattu hopeatiukujen helinään. Siihen ei vaikuta marjojen mahdollinen käymisaste.

Mekastuksesta voi sen sijaan päätellä, että parvessa on paljon lintuja. Suuressa ruokailevassa räkättiparvessa on jatkuva lentoliikenne matalalla olevien pihlajien ja korkeammalla olevien lepäily- ja tähystyspaikkojen välillä. Kun jokainen räkätti yleensä ääntelee lentäessään, syntyy sitä enemmän mekastusta mitä enemmän on lentoliikennettä. Ehkäpä kuitenkin käyneet marjat voivat hieman herkistää kielenkantimia, mutta ihmisen korvaan samankokoinen parvi räkättirastaita kuulostaa kuitenkin samanlaiselta ravinnosta riippumatta.

 

pihlajanmarjaträkättirastas

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.