Pihlajat notkuvat oranssinpunaisia marjoja. Marjat ovat kuin pikkuaurinkoja ja sisältävät runsaasti C-vitamiinia sekä karoteenia. Pihlajanmarjojen sisältämät parkkiaineet sekä sorbiinihappo tekevät niistä happamia, mutta syksyn ensimmäiset yöpakkaset liennyttävät hapokkuutta. Pihlajanmarjoista saa nopeasti ämpärin täyteen ja niiden kerääminen kuuluukin jokamiehenoikeuksiin.

Tiesitkö, että Suomessa kasvaa neljä luonnonvaraista pihlajalajia: kotipihlaja, ruotsinpihlaja, suomenpihlaja sekä kaunopihlaja.

Katso vinkit pihlajanmarjojen käyttöön:

Mausteinen pihlajanmarjachutney
Pihlajanmarjan pakastaminen ja kuivaus
Säilö marjoja linnuille
Pihlajanmarja-herkkulimppu
Sorbus-likööri

pihlajapihlajanmarjatreseptit

Tunne luontosi

Tilaamalla Suomen Luonnon pysyt ajan tasalla luonnon tapahtumista ja tuet suomalaisen luonnon suojelua.
Digiarkistossa näköislehtinä lähes koko lehden 81-vuotias historia.