Orinoron rotko Leppävirran Mustinmäellä Soisalon saaressa on Savon upeimpia luontoretkikohteita. Parhaimmillaan 20 metriä syvän ja 100 metriä pitkän, jääkauden uurtaman rotkon pohjalla kulkee pitkospuut, jotka vievät lammen rannalla sijaitsevalle laavulle. Rotkossa on myös lähde, ja kesäkuumallakin varsin viileää ja kosteaa. Kannattaakin varautua retkelle hyttyssuojin sekä varsinkin alkukesästä kumisaappain, ja pitää mukana myös terve järki: rotkon laella ei ole turvakaiteita ja pohja on osittain vaikeakulkuista louhikkoa.

Orinoron rotkoa nimitetään syystäkin yhdeksi Savon seitsemästä ihmeestä. Kukaan ei vain tunnu tietävän mitkä ne kuusi muuta ovat.

Rotkolle vie kolmen kilometrin mittainen luontopolku, joka lähtee Mustinmäen koululta. Koululle löytää ajamalla Leppävirralta Heinävedentietä 15 km ja kääntymällä vasemmalle Mustinmäentielle. Koulu on 900 metrin päässä ja sieltä on opastus rotkolle. Lyhyempi reitti löytyy ajamalla koululta kylätietä eteenpäin vielä 500 metriä ja kääntymällä oikealle Hanhiahontielle, jota ajetaan 2,3 km parkkipaikalle, josta on opasteet polulle ja matkaa rotkolle 900 metriä.

Orinoron rotko

OrinororetkiRetkivinkkirotko

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.