Suunnitelmat Sipoonkorven kansallispuiston hoidon ja käytön suhteen ovat loppusuoralla. Tällä viikolla niitä voi kommentoida joko Metsähallituksen keskustelupalstalla internetissä tai yleisötilaisuuksissa, joita järjestetään tänään ja huomenna.

Kommentteja toivotaan retkeilyyn, ulkoiluun, matkailuun, metsästykseen, luonnonsuojeluun ja kaikkeen muuhun alueen käyttöön liittyen. Suunnitelmat ohjaavat kaksi vuotta sitten perustetun kansallispuiston suunnittelua seuraavan kymmenen vuoden ajan. Toukokuussa suunnitelmat lähtevät vielä viralliselle lausuntokierrokselle.

Sipoonkorpi on yksi harvoista suurista ja lähes yhtenäisistä metsäalueista pääkaupunkiseudun lähellä. Kansallispuisto on kymmenien uhanalaisten lajien koti ja sen erikoisuuksia ovat suuret petolinnut, joita korvessa liitelee paljon. Upean luonnon lisäksi alueella pääsee tutustumaan perinteiseen uusmaalaiseen maalaismaisemaan.

Jos ei heti halua suunnata Sipooseen, alueesta voi alkajaisiksi katsella upean dokumenttielokuvan Sipoonkorpi – Kalliometsistä kartanoihin (Youtube, kesto 24 minuuttia, 2011).

Metsähallitus esittelee hoito- ja käyttösuunnitelmaa yleisötilaisuuksissa Sotungin Nuorisoseurantalolla tänään tiistaina 16.4. klo 18 (Sotungintie 25 B, suomenkielinen) sekä huomenna keskiviikkona 17.4. Hindsbyn Byagårdenissa (Martiksentie 66, ruotsinkielinen).

Verkkokeskustelu Sipoonkorven kansallispuistosta (suomeksi ja ruotsiksi)

 

kansallispuistometsähallitussipoonkorpi

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.