Suomen Luonnon toimittaja Juha Kauppinen sai Suuren Journalistipalkinnon 2012 vuoden journalistisesta teosta. Kauppinen sai tunnustuksen Talvivaaran kaivoksen ympäristövaikutuksia käsittelevistä jutuistaan. Kauppinen on kirjoittanut aiheesta Suomen Luonto -lehdessä, lehden blogissa sekä Apu-lehdessä. Kauppisen syväluotaavat uutiset ovat vaatineet valtavan määrän pohjatyötä ja paneutumista viranomaisten toimiin. Suuri Journalistipalkinto 2012 annettiin 20.3. vuoden jutulle, vuoden journalistille sekä vuoden journalistiselle teolle.

”Tämä on mielestäni voitto ennen kaikkea ympäristöjournalismille”, sanoo Kauppinen.

”Palkinto on yksi merkki siitä, että ympäristöasiat ovat nouseet journalismin valtavirtaan. Samalla katson, että tämä on palkinto blogille yhtenä journalismin muotona, sillä suuri osa huomiota saaneista uutisistani on ilmestynyt Suomen Luonnon blogissa.”

”Meillä on ainutlaatuisen monipuolinen työyhteisö, jossa juttujen sparraaminen ja ideoiden kehittely ovat arkipäivää. Lisäksi meitä on toimituksessa riittävän monta, jotta tällainen yhteen aiheeseen keskittyminen on ollut mahdollista yhdelle toimittajalle jopa kuukausien ajan. Se ei onnistuisi läheskään kaikissa toimituksissa.”

Kauppinen on saanut jutuistaan hyvää lukijapalautetta.

”Kiinnostus ympäristöaiheita kohtaan näkyy selvästi myös lukijatutkimuksistamme. Ympäristöjuttuja halutaan ja niitä luetaan enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.”

Suomen Luonnon viime syksyn 2012 lukijatutkimuksen vastaajista 99 prosenttia piti juttuja ajankohtaisista ympäristöasioita erittäin tai jonkin verran kiinnostavina. Ympäristöaiheet sijoittuvat kolmanneksi 21:n aiheen joukosta, kun kysyttiin millaista aineistoa lukijat haluavat lehteen lisää.

Juha Kauppinen on toiminut Suomen Luonnon toimittajana vuodesta 2002.

Juha Kauppisen Talvivaara-uutiset >>

Suuri Journalistipalkinto 2012 >>

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.