Suomen Luonto on kymmenen kertaa vuodessa painettuna ja digitaalisena ilmestyvä aikakauslehti, jota kustantaa Suomen luonnonsuojeluliitto. Lehti on journalistisesti itsenäinen yleisölehti, jonka tuotot käytetään kustantajan luonnon- ja ympäristönsuojelutyöhön. Lehdellä on pitkät perinteet kotimaisesta luonnosta ja ympäristöasioista uutisoimisessa, sillä se on ilmestynyt jo vuodesta 1941.

Suomen Luonnolla on Kansallisen mediatutkimuksen mukaan 150 000 lukijaa (KMT 2023) ja sen kokonaistavoittavuus digi mukaan lukien on 192 200. Lehden sosiaalisen median kanavissa on yhteensä yli 246 000 seuraajaa.

Suomen Luonnon verkkosivut kokoavat yhteen painetun lehden sisällöt sekä maksuttomat ja maksulliset verkkosisällöt. Siellä on luettavissa myös lehtiarkisto. Suositut sosiaalisen median kanavamme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä toimivat luonnonystävien kohtaamispaikkoina. Jatkuvasti lisääntyvää videosisältöä julkaisemme edellämainittujen kanavien lisäksi YouTubessa ja Tiktokissa.

Suomen Luonnon toimituksessa pääset käyttämään ammattitaitoasi viestimällä suomalaisesta luonnosta, retkeilystä, ympäristöstä, luonnonsuojelusta sekä ekologisista elämäntavoista. Toimituksemme kaipaa monitaitoista tekijää, joka ymmärtää, mitä on tavoitteellinen sisällöntuotanto ja miten sitä mitataan.

Tehtäviisi kuuluu Suomen Luonnon somesisältöjen koordinointi ja monikanavainen sisällöntuotanto. Sinulla on ymmärrystä analytiikasta, viestinnän eri kohderyhmistä sekä siitä, miten niille viestitään ja missä ne tavoittaa. Sinulla on monipuoliset journalistiset taidot, ja nopeatempoinen päivittäisviestintä on sinulle tuttua. Suomen kielesi on taidokasta ja vetoavaa, niin somepituuksissa kuin pidemmissä tekstimuodoissa. Hallitset tekstin lisäksi kuvallisen ja myös videoviestinnän.

Suomen Luonnossa pääset toimimaan viestinnän ja luonnonsuojelun sekä luonnon seurannan rajapinnassa ja tiedät tekeväsi merkityksellistä työtä.

Tehtäviisi kuuluvat mm.

 • sometuottajan tehtävät
 • someanalytiikka ja raportointi
 • sisällöntuotanto niin someen, muuhun digiin, printtiin kuin uutiskirjeeseenkin
 • kiinnostusta audio- ja videosisältöjen tuottamiseen
 • verkkosivustojen päivittäminen ja sisällöntuotanto

Odotamme sinulta

 • taitoa tuottaa vaikuttavia sisältöjä eri kanaviin
 • hyvää ymmärrystä eri somekanavista ja yleisöjen aktivoinnista
 • someanalytiikan hallintaa
 • somemarkkinoinnin suunnitteluun osallistumista
 • InDesignin, Illustratorin, Photoshopin tai Adobe Expressin kaltaisten taitto- ja kuvankäsittelyohjelmien sekä somen sisällöntuotantotyökalujen hallintaa
 • kiinnostusta ja kokemusta videotuotantoon ja videopohjaisiin somekanaviin
 • hyvää visuaalista silmää
 • soveltuvaa koulutusta
 • vähintään muutaman vuoden työkokemusta journalistisissa/viestinnän tehtävissä

Toimistomme sijaitsee Lauttasaaressa ja teemme töitä hybridisti. Palkkaus määräytyy journalistiliiton työehtosopimuksen palkkaryhmän IIb mukaisesti (3017 €/kk). Lisäksi tarjoamme lounasseteliedun ja kattavan työterveyshuollon. Meillä saat myös käyttää tunnin työaikaa viikossa liikuntaan. Bonuksena pääset töitä tehdessä oppimaan luonto- ja ilmastoasioista huippuosaavilta kollegoilta.

Kyseessä on sijaisuus ja paikka täytetään mahdollisimman pian. Työsuhde kestää 31.12.2024 saakka.

Lähetä hakemus, cv sekä muutama työnäyte viimeistään 28.1. osoitteeseen annakaisa.vanttinen@suomenluonto.fi otsikolla ”Verkkotuottaja”.

Lisätietoja tehtävästä antaa Annakaisa Vänttinen, puh. 0400 359 787.

työpaikkaverkkotuottaja

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.