Madagascar Club! -tapahtumassa tanssitaan madagaskarilaisen toimeentulon ja luonnonsuojelun puolesta.

Madagaskar herättää ihmisissä usein mielikuvia ainutlaatuisesta luonnosta, hellyttävistä makeista sekä hullunkurisista animaatioelokuvista. Nämä mielikuvat ovat tietysti perusteltuja, mutta Madagaskarin ”Punainen saari” on myös paljon muuta. Yksi tärkeä osa madagaskarilaista kulttuuria on musiikki, ja tanssiperinne elää rikkaana saaren kaikissa osissa.

Kolme suomalaista kansalaisjärjestöä, Suomen luonnonsuojeluliitto, Dodo ry ja Taksvärkki toimivat aktiivisesti madagaskarilaisten toimeentulon ja saaren viimeisten jäljellä olevien metsien puolesta. Järjestöjen yhteistyönä toteutettava Madagascar Club! tuo punaisen saaren rytmit Kulttuurikeskus Caisaan. Tapahtumassa opitaan madagaskarilaista tanssia paikallisen tanssinopettajan, Njara Rasolomananan johdolla, ja ilta jatkuu dj Fidelis Tungarazan valikoimien madagaskarilaisten hittien tahdissa.

Ohjelman musiikillisen puolen lisäksi tapahtuman alussa esitellään videoiden avulla Suomen luonnonsuojeluliiton, Dodon ja Taksvärkin hankkeita Madagaskarilla, sekä annetaan vinkkejä parhaista luontokohteista ekomatkailijoille. Tapahtumassa on esillä myös Kepa ry:n Etelänvapaaehtoisena Madagaskarilla toimineen Heini Rosqvistin valokuvanäyttely. Tapahtuman tuotot käytetään lyhentämättöminä hankkeiden toimintaan.

Madagascar Club! järjestetään Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä perjantaina 7.6. klo 18. Liput 10 €.

 

Lisätietoa saa esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivulta tai Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.

Kulttuurikeskus CaisaMadagascar

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.