Viime vuonna järjestimme lukijoillemme Suomalaisin luonto -kuvakilpailun. Sen voitti Katri Niskanen kuvallaan tunturikoivuista tuiskussa. Helatorstain tienoilla hän pääsi viimein toteuttamaan palkintomatkansa Wildlife Safaris Finlandin Kuikan kämpälle Kuhmossa, ja kertoo kokemuksestaan näin:

”Retki oli tosi onnistunut. Sää oli mitä parhain nauttia erähenkisestä lomailusta leppoisassa ja asiantuntevassa seurassa. Olin kahtena eri yönä kuvauskojuissa lähellä Venäjän rajaa. Molempina öinä nähtiin karhuja, ensimmäisenä metsää ravisuttavan karjunnan säestämänä. Ottivat karhut mittaa toisistaan saaliin lähellä. Myös ahman näin, ensimmäistä kertaa elämässäni. Upeaa! Yöaikaan hyvien kuvien saaminen on haasteellisempaa, mutta kokemukset korvaavat huonomman kuvan laadun!

Toisena iltana hikoilimme 28 asteen helteisessä kuvauskojussa. Yöllä sitten vastaavasti lämpötila laski hiukan turhankin viileäksi, lähelle nollaa astetta. Mutta ei sekään haitannut, nautin jokaisen hikipisaran ja vilunväreen edestä! Kutkuttavan jännää touhua odotella hiljaa hiiskumatta, mistä suunnasta se komeus saapuu.

Nämä lähikuvat karhusta otin jälkimmäisenä iltana. Komea eläin, niin nallemaisen inhimillisen oloinen ilmeineen. Mutta niin nopea ja sulavaliikkeinen, kun on tarvis. Eli en silti haluaisi nallea vastaan tuolla metsässä samoillessa kävellä, kakkoseksi siinä kilpajuoksussa jäisi!”

Tässä Katrin kuvaterveiset:

Katso vielä viime syksyinen kuvakisan voittajakuva täältä:

Suomalaisin luonto -valokuvakisan voittajaksi valittiin tunturikoivut tuiskussa

kuvakilpailukuvauskojuluontokuvaus

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.