Perjantaina 26.11. vietetään Black Friday -alennusmyyntipäivää. Se on Yhdysvalloista Suomeenkin rantautunut ostosjuhla, joka on muovautunut yhdeksi maailman suurimmista kulutusjuhlista.

Maapallomme ei kestä nykyisenlaista kulutusta. Vuoden 2021 aikana ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat konkretisoituneet ympäri maailmaa esimerkiksi erilaisten äärisääolosuhteiden myötä. Sen lisäksi että muutoksia ja tiukkoja päätöksiä on tehtävä globaalilla sekä kansallisella tasolla, on jokaisen yksilön pohdittava omaa kulutuskäyttäytymistään. Onko ostamani tavara varmasti tarpeellinen? Voinko ostaa sen käytettynä? Mikä on tuotteen valmistamisen vaikutus ympäristöön? Onko tuote kestävä? Voinko myydä tai kierrättää sen kun en enää tarvitse sitä?

Suomen Luonto kannustaa pohtimaan omia kulutuspäätöksiä ja niiden vaikutusta ympäristöön. Sen sijaan, että juoksisimme tänään hulluina alennustuotteiden perässä, haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden rauhoittua hetkeksi luonnon äärelle. Sen vuoksi tänään perjantaina avamme päivän ajaksi kaikki tuoreen numeromme sisällöt maksutta luettavaksi verkossa. Artikkelit löydät täältä >

Suomen Luonto -lehden kaikki tuotot käytetään kokonaisuudessaan kotimaisen luonnon suojeluun, Suomen luonnonsuojeluliiton työhön. Lehteä kustantava Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, joka on suojellut luontoa jo vuodesta 1938.

Mielenkiintoisia ja rauhoittavia lukuhetkiä Suomen Luonnon seurassa!

black fridayilmastonmuutoskestävä kuluttaminenkulutusylikulutus

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!