Pääsiäispöytään on kevään kunniaksi mukava saada paljon väriä. Valkoiset kananmunat on helppo värjätä esimerkiksi sipulinkuorilla, jolloin kananmuna saa kauniin syvänkeltaisen pinnan. Sipulinkuorien lisäksi luonnonväriä voi tiristää myös punajuurista, pinaatista, mustikoista tai vaikkapa kurkumasta.

Väriä sipulinkuorista
Laita kananmunien keitinveteen kahdesta neljään kelta- tai punasipulin päällimmäisiä kuivia kuoria. Lisää veteen kananmunat ja keitä munat kypsiksi. Voit välillä tarkistaa, kuinka hyvin väri on tarttunut.

Katso lisää värjäysvinkkejä.

kananmunaPääsiäinensipulinkuorivärjäys

Tilaa uudistunut Suomen Luonto!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!