Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun yhdeksännessä osassa kuvataan marrasajan niukkaa värimaailmaa.

1. Syksyn värikylläisyys on vain muisto. Marraskuun lyhyt päivä ja värittömyys on kaunista. Perinteisiin aurinkoisen päivän kuviin saat vaihtelua, kun kuvaat räntäsateella tai muuten poikkeavassa säässä. Näin erotut myös kuvillasi.

2. Ota jalusta käyttöön, sillä valon vähetessä tarvitset sitä aivan varmasti. Kun kuvaat hämärässä ja yöllä, niin käytä lanka- tai kaukolaukaisinta estämään kameran tärähdykset.

3. Kylmä sää kuluttaa enemmän virtaa. Kytke automaattinen kuvantarkastelu kuvanoton jälkeen pois, niin säästät kamerasi akkua. Pidä mukanasi vara-akkua.

4. Luontokuvaajan perusasioihin kuuluu, että pystyt keskittymään kuvaamiseen sataprosenttisesti. Säähän sopiva vaatetus on tärkeä. Ohuilla sormikkailla voit käyttää kameraasi myös pakkasessa. Ota eväät maastoon, ettei nälän tunne vie keskittymiskykyäsi.

5. Kuvaa monipuolisesti. Kun kuvaat maiseman kuvaa myös yksityiskohtia. Kuvia voit rajata kuvien säädön yhteydessä siten, miten kuva toimii parhaiten, joko panoraamamaisena, neliönä tai suorakulmiona. Aina ei kameran kennon tuottama suorakaiteen muotoinen kuva ole se toimivin muoto. Kuvan reuna on myös osa kuvaa.

Tutustu luontokuvauskurssitarjontaan.

luontokuvaluontokuvatluontokuvausLuontokuvauskouluPaavo Hamunen

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.