Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun kolmannessa osassa opetellaan syvyysterävyyttä. Lue lisää luontokuvauksesta 28.3. ilmestyneestä Suomen Luonnosta 3/14.

1. Valitse aihe ja kokeile aukkoarvoja eri polttoväleillä. Huomaat kuinka syvyysterävyysalue muuttuu. Huomioi että samalla muuttuu myös suljinaika.

2. Pidä kamera mukanasi ja valmiina. Säädä kameraasi sopivat säädöt valmiiksi yllättäviä tilanteita varten, käytä riittävän suurta ISO -arvoa saadaksesi yllättäviin tilanteisiin sopivan suljinajan.

3. Jos olet kiinnostunut lintukuvauksesta, kartoita oman paikkakuntasi hyvät lintujen sulapaikat, niiden lähistöllä on elämää. Lintuja pääsee kuvamaan niiden lentäessä sulasta toiseen. Anna linnuille ruokailu- ja leporauha. Laita pihapiiriisi linnunpönttöjä, niin voit seurata lintujen elämää.

4. Luonnossa tapahtuu keväällä paljon. Aiheita löytyy muutaman sentin kokoisista aiheista maisemiin. Makro-objektiiville löytyy aina aiheita, eikä tarvitse mennä kauas kotiovesta!

5. Huonoa kuvaussäätä ei ole! Käytä mielikuvitustasi aihevalinnassa. Harmaa ja sumuinen sää sopii hyvin metsäaiheisiin. Kirkkaina aamuina kannattaa lähteä liikkeelle ennen auringon nousua. Sulapaikoilla linnut ovat äänessä ja teerensoidin kuuluu kauas.

Tutustu luontokuvauskurssitarjontaan.

luontokuvausLuontokuvauskouluPaavo Hamunensyväterävyys

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.