Metsästä löytyy hyviä sieniä, joita moni ei kerää – tunnistatko nämä tuntemattomammat ruokasienet?
Kantarelli, suppilovahvero ja herkkutatti tunnetaan. Sienikorin laajennus kuitenkin kannattaa: satoa on tarjolla enemmän, ja sieniruokien makumaailmaan tulee lisää vaihtelua.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – digin ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Digitilaus sisältää
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Topi on joensuulainen freelance-toimittaja, musiikkitieteilijä ja sienenpoimija. Hänen suosikkisieniinsä kuuluu muiden muassa mustatorvisieni, jota Pohjois-Karjalassa löytyy rinteistä rehevistä sekametsistä.
Kysyimme kolmelta asiantuntijalta, mitä haitallisia aineita luonnonantimissa voi olla, ja missä kannattaa välttää villiyrttien, marjojen ja sienten poimimista.
Tämän syksyn sienisato jännittää ja mieittyttää sieniasiantuntijaakin, sillä sieniä on metsissä hyvin vaihtelevasti. Yksi löytää metsästä kolme kantarellia ja toinen kolme ämpärillistä. Miten kesän pitkä hellejakso vaikuttaa sienisatoon? Haastattelussa johtava asiantuntija Tea von Bonsdorff Helsingin yliopiston Kasvimuseolta.