Siilinpoikasia tuodaan paljon Korkeasaareen. Niiden emo on voinut jäädä esimerkiksi auton alle. Siiliemo vierottaa poikaset jo kuusiviikkoisina, ja sen jälkeen pikkusiilit ovat omillaan. Talveen ja horrokseen valmistautuminen on niille haastava urakka. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaari
Kesä on Korkeasaaren villieläinsairaalassa kiireistä aikaa. Viime vuosina hoppua ovat lisänneet hellejaksojen aikana pesistään pudonneet tervapääskynpoikaset.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Mari on toimittaja, biologi ja tietokirjailija, joka sukeltaa mielellään monenlaisiin luontoaiheisiin ekologiasta retkeilyyn ja eläintarinoista politiikkaan. Aina tilaisuuden tullen hän karkaa ulos Ylä-Kainuun vaaroille, metsiin ja soille.
Luut tukevat kehoa ja raajoja sekä suojaavat sisäelimiä. Kunkin eläimen luuranko on muovautunut sen elintapojen ja tarpeiden mukaiseksi, mutta eri lajien väliltä löytyy yllättävän paljon yhtäläisyyksiä.
Koiran nenä on suureksi avuksi luonnonsuojelutyössä. Johdonmukaisella koulutuksella motivoituneesta karvakuonosta sukeutuu vaikkapa liito-oravien etsijä.
Arkiluonnon aarteita -juttusarjan kahdeksannessa osassa ihailemme syysruskan värejä ja ihmettelemme kuhinaa ja elämää, jota maahan putoavat lehdet, oksat, kävyt ja terhot saavat aikaan.