Tiedätkö mikä eläin on osma eli osmo eli kamppi tai kamppikarhu? Ahmahan se, isoin näätäeläimemme ja pienin suurpetomme. Enimmillään noin 25-kiloisen ahman olemus on karhumainen. Sillä on karhun naama ja leveät tassut, joilla se mennä hönttyää.

Ahmaa ei pääse helposti näkemään luonnossa. Niitä on koko maassa vain runsaat 200, joista puolet elää laajalla poronhoitoalueella.

Ahma on sopeutuvainen. Se kulkee susien jäljissä ja syö niiden hylkäämiä haaskoja. Itä-Suomessa ahmat ovat päässeet luontokuvaajien piilokojuilla sian makuun.

Seuraavassa Suomen Luonnossa (ilmestyy 23.1.2015) on uusinta tietoa ahmoista. Tietopaketin on kuvittanut maan kokenein ahmakuvaaja Antti Leinonen.

ahmapetoeläin

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!