Mereltä vaeltavat taimenet pääsivät tänä syksynä ensimmäistä kertaa nousemaan Hämeenlinnanväylän alittavan putken läpi kutemaan Haaganpurossa Keskuspuiston puolelle. Kuva: Tuomas Heinonen
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Pekko on löytänyt luonto- ja ympäristöjournalismista vahvasti oman juttunsa. Luonto on hänelle loputon ihmetyksen aihe, ja muun muassa pääkaupunkiseudun meritaimenten kudun tarkkailu saa hänet joka syksy innostumaan lapsen lailla. Päivätyökseen Pekko on Opettaja-lehden toimittaja.
Suomen luonnossa fossiileja on mitättömän vähän, mutta kaupunkikuvassa ne ovat yllättävän yleisiä. Tarkkasilmäinen voi nähdä Helsingin julkisten rakennusten ja kauppakeskusten lattioissa eläimiä satojen miljoonien vuosien takaa.
Vapaaehtoiset kolasivat apukinoksia saimaannorpille hyvästä lumitalvesta huolimatta. Ilmastonmuutoksen takia epävakaiksi muuttuneina talvina kinokset tehdään lumioloista huolimatta, sillä vesisateet saattavat sulattaa luonnonkinokset.
Vesilailla suojellun noron lähialue laitettiin toimenpidekieltoon Stansvikin luonnonmetsässä vasta sen jälkeen, kun hakkuut oli jo aloitettu. Stansvikin puolesta tehty luonnonsuojelutyö on kestänyt jo yli kaksikymmentä vuotta ja se jatkuu edelleen.