Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Katja Silvennoinen

Ensi kohtaaminen

Olin jo aiemmin huomannut möyhityt sammaleet mökin rannassa ja ihmetellyt niitä. Seuraavana aamuna kävin katselemassa rannan elämää, kameraa ei silloin ollut mukana. Ja silloin sen näin ensimmäisen kerran! Vedessä muljahti jotakin. Se nousi pinnalle uimaan ihan rannan vieressä. Saukkohan se oli. Olo oli epätodellinen, en ole luonnossa ennen saukkoa nähnyt. Samana iltana sain siitä huonon kuvan vastarannalta, mutta siis vahvisti ajatusta että voisin vielä nähdä sen uudestaan. Eilen aamutuimaan (19.5.) menin rantaan kameran kera jos vaikka onnistaisi. Tunnin verran olin rannalla ihastellut upeaa aamua, ottanut linnuista kuvia. Sitten sen näin! Olin laiturilla, se näki myös minut ja ui kohden, rantaa myöden. Saukko tuli metrin päähän minua ihmettelemään. Hämmästys oli molemmin puolista. Onneksi kuitenkin sain sitä kuvattua. Tosin kirosin jo mielessäni kameran pitkän objektiivin, se oli turha, kun kohde oli niin lähellä. Kännykällä olisin myös pärjännyt loistavasti. No, siinä me tovin aikaa toisiamme ihmettelimme. Sitten se molskaisi vettä pari kertaa ja sukelsi pois. Se kohtaaminen jää ikuisesti mieleen, upea hetki!
Valokuvaaja: Katja Silvennoinen, Bromarv, Storholmen 19.5.2020