Kirjaudu Kirjaudu sisään
TILAA LEHTI
KIRJAUDU
TILAA LEHTI
Kirjaudu Kirjaudu sisään

HAVAINTOKIRJA

Suomen Luonnon ystävien oma havaintopalsta.

Lähetä kuvasi ja tarinasi alla olevalla lomakkeella. Havaintokirjan kuvia ja tarinoita julkaistaan Suomen Luonnon nettisivuilla. Toimitus poimii parhaat myös Suomen Luonto -printtilehden Havaintokirja-palstalle. Voit lähettää meille myös linkin esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi luontoaiheiseen videoon.

Kuvan lähetys havaintokirjaan

 • Kuva

 • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, jpeg, Max. tiedoston koko: 2 GB.
  Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon Havaintokirjaan liittyvissä julkaisuissa verkossa ja lehdessä.

  Verkkopalvelussa julkaistut kuvat esimoderoidaan. Toimitus poimii parhaat kuvat myös Suomen Luonto -lehden Havaintokirja-palstalle.

  Lehden palstalle valituista havaintokuvista maksamme 40 euron palkkion. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavista kuvista ei makseta palkkiota.

  HUOM! Heinäkuun aikana Havaintokirjan kuvia julkaistaan satunnaisesti, sillä moderaattorit ovat kesälaitumilla.
 • Video

 • Voit lähettää meille myös linkin Youtubessa tai Vimeossa julkaisemaasi videoon. Suomen Luonto voi upottaa videon omalle sivuilleen. Videon käyttöoikeudet määrittelee videon alkuperäinen julkaisupalvelu.
 • Kuvan tiedot

 • Henkilötiedot

 • Kuvan käyttöoikeus

  Lähettämääsi kuvaa saa käyttää Suomen Luonnon julkaisuissa ja materiaaleissa, kuten artikkelien kuvituksina, verkkopalveluissa ja Suomen Luonnon markkinointiin.
 • Ehdot

  Olen kuvien tekijänoikeuksien haltija. Kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on kysytty lupa kuvan julkaisemiseen. Kuvaajan nimi mainitaan aina kuvan yhteydessä. Lähettämällä havainnon hyväksyn, että jättämiäni tietoja voidaan käyttää Suomen Luonnon jutuissa printtilehdessä ja verkkosivuilla.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Valokuvaaja: Tuomas Heinonen

Nokikanojen tappelu

Kevään aamuvakiolta syntyi mukava kuvasarja eli aamuvaloilla päivystelin Suomenojan lintualtaalla jälleen. Kuvaajalla on käytännössä kaksi valintaa edessä, haluaako hän kuvata myötä- vai vastavaloon mennessään Suomenojalle. Kylmien öiden jäljiltä olen päätynyt vastavaloon, koska sinne aurinko paistaa ensin eikä kuvaajalla ole niin kylmä kuin toisella puolella allasta missä joutuu varjossa kyykkimään. Ei vaiskaan, on tuokin totta, mutta oikea syy on altaasta nousevan usvan näkyminen vastavaloon kuvatuissa kuvissa paremmin. Kyseisenä aamuna tosin oli erittäin hiljaista toimintakuvien suhteen. Naurulokit keräilivät pesäaineksia ja mustakurkku-uikut ruokailivat, aurinko nousi nousemistaan. Mietin mielessäni että tähän aamuun tulee ehkä yksi tilanne ja se on saatava kiinni. Ei aikaakaan, kun se tuli kahden nokikanan alkaessa tappelemaan lähes täydellisessä paikassa. Tappelu jäikin aamuvalojen ainoksi helmeksi. Kannatti jälleen herätä ennen kukkoa.
Valokuvaaja: Tuomas Heinonen, Suomenoja, Espoo 25.4.2014