Olen asunut Suomessa neljällä paikkakunnalla: Ilmajoella, Seinäjoella, Oulussa ja Helsingissä. Kolmesta niistä Tampereelle on sen verran lyhyt matka, että viikonloppureissu tai jopa päiväretki onnistuu helposti.
Huhtikuun toisena viikonloppuna toteutimme pitkään suunnitelmissa olleen yön yli matkan Tampereelle. Olin haaveillut lukuisista ohjelmanumeroista vaihdellen Tampereen taidemuseosta, Rajaportin saunaan ja Pyynikin näkötorniin. Realismi kuitenkin supisti käyntikohteet muutamaan. Lauantain pääkohde oli kuopuksen toivoma Muumimuseo. Sunnuntaina puolestaan suuntasimme Pyynikille.
Ennen museovierailua täytimme vatsamme Kasvisravintola Gopalissa Tampereen Tammelassa, ja pitihän siinä samalla testata matkan varrelle osunut Emil Aaltosen puiston leikkipaikka.
Tampere-talossa sijaitsevassa Muumimuseossa ei valitettavasti saanut valokuvata. Lapset nauttivat eniten jättimäisen Taikurin hatun sisällä höpsöttelystä, ovenkorkuisen kirjan lukemisesta sekä äänitarinoista, joita oli joidenkin pienoismallien luona. Minuun puolestaan vetosivat etenkin Tove Janssonin alkuperäiskuvitukset. Mukava lisä oli myös kaikille avoin työpaja, jossa pääsimme taiteilemaan omakuvia Camilla Mickwitzin näyttelyyn liittyen.
Junamatkan ja museovierailun jälkeen olimme sen verran uupuneita, että suuntasimme kohti Pyhäjärven rantamaisemissa sijaitsevaa hotelli Scandic Rosendahlia. Olin valinnut sen yöpaikaksi luonnonläheisen sijainnin ja uimamahdollisuuden vuoksi. Hotellin ikkuinoista todella avautuivat kauniit maisemat, ja Pyynikinharju luonnonsuojelualueineen oli ihan vieressä.
Sunnuntaina hotelliaamiaisen ja uima-allasosastolla pulikoimisen jälkeen ehdimme vielä kivuta Pyynikinharjulle. Luontopolun kiertämiseen ei aika tällä kertaa riittänyt, mutta ehdimme rauhassa nauttia Pyynikin munkkikahvilan kuuluisista munkeista sekä käydä näkötornin huipulla maisemia ihmettelemässä.
Pyynikillä ja Tampreella olisimme viihtyneet pidempäänkin, mutta ensi kerralla sitten lisää kulttuuria ja luontoa. Kohdevinkkejä saa mielellään antaa!