Esikoinen on yhä kiinnostunut kaikesta survival-meiningistä eli luonnossa selviytymisestä. Viime vuonna teema hallitsi meidän pesueen retkisuunnitelmia, ja toteutimme kesän aikana omia selvittymisleirejä aloittaen juhannusretkestä Kopparnäs-Störsvikiin. Jo silloin esikoisen piti osallistua myös Luonto-Liiton Uudenmaan piirin telttaleirille, mutta viime hetkellä flunssa perui leirisuunnitelmat. Tänä vuonna varasimme paikan useammalta leiriltä. Viikko sitten alkoi niistä ensimmäinen. Saattelimme ystävän kanssa esikoisemme leiribussiin, joka vei heidät kahden yön leirille Nuuksion Kattilajärven maisemiin.

Leiribussin lähdettyä myös saattojoukko suuntasi Nuuksioon – vain päiväretkelle tosin. Pysäköimme luontokeskus Haltian kupeeseen ja lähdimme Päivättärenpolkua ja Maahisen kierrosta pitkin kohti Solvallan urheiluopiston köysirataa. Vasta perillä huomasimme varoitustaulut, jotka kertoivat köysiradan käytön olevan täysin omalla vastuulla. Lapset olivat odottaneet radalla kiipeilyä niin paljon, että päätimme antaa heidän kokeilla reittejä.

Sunnuntaiaamuna Nuuksiossa oli ainakin pääreittien ulkopuolella rauhallista. Eväspaikalta kallioiden päältä avautuivat suorastaan erämaiset metsämaisemat. Ei ollut kiire mihinkään, eivätkä hyttyksetkään vielä häirinneet. Keho ja mieli lepäsivät, ja päässä soi ”… ensimmäinen hellepäivä, mä tilaan koko kesäks näitä…”. Leiriläisistäkään ei kuulunut mitään, joten kaikki oli oletettavasti heilläkin hyvin.

Kahden yön jälkeen leiriltä saapui kaksi onnellista, mutta uupunutta leiriläistä. Vähän oli ollut ikävä, ja ensimmäsenä yönä esikoinen ei ollut nukkunut kunnolla, kun teltan ovi oli jäänyt auki. Muuten oli kuulemma ollut kivaa: leikkejä, olympialaiset, vuolemista, uimista ja saunomista.

Pari päivää kotona levättyään esikoinen lähti hyvillä mielin jo seuraavalle leirille: pesiksen alueleirille Laitilaan, ja viikon päässä siintää seuraava Luonto-Liiton telttaleiri – tällä kertaa Hangon Bengtsårissa. Tämä todella on erilainen leirikesä! Myös äidillä on totuttelemista, kun poikanen lentää itsenäisemmin. Suosittelen lämpimästi kokemusta muillekin. Tiedän, että tämänkin kesän joillain luontoleireillä on yhä tilaa, eivätkä kaikki niistä suinkaan ole Uudellamaalla.

ensileiriEspooKattilajärvikesäleiriluonto-liittoluontoleirimakuualustamakuupussiNuuksioNuuksion kansallispuistotelttaleiriyöleiri

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.