Kuva: Samuli Haapasalo

271/365

Peippo viihtyy kaikenlaisissa metsissä ja lisäksi kulttuuriympäristössä. Se onkin Suomen selkeästi toiseksi yleisin lintu heti pajulinnun jälkeen. Pesivä parimäärä on noin 7-9 miljoonaa paria. Peippo puuttuu vain ylimmästä Lapista.

Jos joskus tuntuu, että peippoa olisi vähemmän, tuntu voi olla oikea, koska peippokannan vuosittaiset vaihtelut ovat kuitenkin suuria.

Peippo esiintyy myös alunperin erityisesti Karjalassa eläinten ja lintujen nimien mukaan omaksuttuna sukunimenä.

Kuvan nähtävästi nuori peippo on viime viikolta, hienossa puvussaan, valmiina muutolle. Näin syksyllä onnistuneen pesinnän jälkeen muuttavien peippojen määrä on keväistä suurempi, jos kohta kevään muuton purkautuminen on usein varsin voimallinen näytelmä. Hiljaisehkot djyp -äänet kuuluvat parvista ja valkea siipijuova on varsin näkyvä tuntomerkki.

 

peipposyksyvuosi luonnossa