Minkälainen jälkiruoka sopisi pitkälle vaellukselle taikka kesähelteiden melontaretkille? Entä mitä tarjoilla hiihtovaelluksella, kun haluaa hieman herkutella? Mikä vamistuisi lisää vain vesi -periaatteella? Tässä on kolme helppoa retkijälkkäriä pitkille retkille, joissa ainesosien pitää säilyä niin kesäkuumalla kuin paukkupakkasilla. Ruokien painokaan ei ole esteenä niiden ottamiselle mukaan pitkille vaelluksille. Reseptien ainesosia vaihtamalla saa jälkiruokia varioitua omalle maulle mieleiseksi.

Mustikkapiirakan korvike

Tämä jälkiruoka syntyi vahingossa, kun pitkällä melontaretkellä Salosta Poriin iski vastustamaton mustikkapiirakan himo. Sen jälkeen tätä on tarjottu niin melontaretkillä kuin hiihtovaelluksillakin.

Resepti 2:lle

Ainekset:

Jos haluat, anna mustikoiden pehmentyä etukäteen tilkassa lämmintä vettä. Valmista vaniljakastike ohjeen mukaan. Voit tarjoilla se kylmänä tai kuumana! Sekoita mustikat ja keksinmurut vaniljakastikkeen joukkoon ja nauti kera kaakaon tai kahvin.

Hitusen hienompi suklaamousse

Tämän reseptin mietin vartavasten hiihtovaellukselle Hossaan. Kylmissä olosuhteissa sulkaanmaku heikkenee, joten silloin jälkiruoka kannattaa tarjoilla lämpimänä.

Resepti 2:lle

Ainekset:

Jos haluat, anna marjojen pehmetä etukäteen tilkassa lämmintä vettä. Valmista suklaamousse ohjeen mukaan. Voit tarjoilla sen kuumana tai kylmänä. Sekoita marjat moussen joukkoon, lusikoi annokset valmiiksi tarjoiluastioihin ja ripottele mantelit pinnalle. Mantelit voi korvata myös pähkinärouheella.

Chiapudding

Tämän resepti on ollut ahkerasti käytössä kiipeily- ja melontaretkillä, mutta alunperin kehitin sen Kungsledenin pitkälle vaellukselle. Chiapuddingin vaniljakreemin voi retkiolosuhteissa toteuttaa monella eri tapaa, joten valitse vaihtoehdoista sinun ruokavalioosi sopivin. Huom. kovissa pakkasolosuhteissa puddingin sijaan saatat saada jäätelöä.

Resepti 2:lle

Ainekset / vaniljakreemi:

Muut ainekset:

Valmista vaniljakreemihaluamistasi aineksista. Kreemi saa olla hyvin nestemäistä. Lisää sen jälkeen chiasiemenet ja sekoita hyvin. Makuvariaatioita voi tehdä erilaisilla kuivatuilla marjoilla ja marjajauheilla, jotka lisätään siementen sekoittamisen jälkeen. Pähkinärouheella saa tehtyä tuhdimman jälkkärin. 

Anna siementen turvota noin 20-60 minuuttia. Ei myöskään haittaa, mikäli siemenet turpoavat useamman tunnin. Olen puddingin turpoamaan kannelliseen rasiaan ja nauttinut sen vasta usean tunnin jälkeen.

retkiruokaretkiruokavinkit

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.