41/100

Nimensä kultarinta on saanut kullan värisestä kurkustaan ja vatsastaan. Kultarinta on hyvin kaunis. Mutta sillä on myös poikkeuksellisen hieno laulu. Laulu muistuttaa aika paljonkin mestarillisia yölaulajia kuten luhtakerttusta, mutta kultarinta on päivälintu. Varsinkin aamuvarhaisella kultarinta ja yölaulajat saattavat kuitenkin olla yhtä aikaa äänessä.

Yksi tyypillinen säe, joka kuuluu aina kultarinnan lauluun on: dsä dsä fiii -aine. Se toistuu tunnusomaisesti aika ajoin. Kultarinta saattaa intoutua laulussaan hurjaan menoon, kiihkeään rytmiin ja suureen määrään säriseviä ja soituvia ääniä. Kultarinta on myös erittäin taitava matkija. Sen laulusta voi poimia kymmenkuntakin muuta lintua – enkä enemmänkin, jos tuntisi vielä sen muuttomatkalle osuneita laulajia!

Kultarinta on juuri saapunut, kesä on ovella! Linnun löytää helpoiten mukavista, vähän villiintyneistäkin puistoista tai isoista pihoista, joissa on niin kauniita lehtipuita, pensaita ja vaihtelevaa aluskasvillisuuttakin. Metsistä kultarinta viihtyy kaikkein tuoreimmissa ja lehtevimmissä.

100 päivää luonnossaSuomi 100

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.