Amerikkalainen ilmastoaktivisti Wynn Alan Bruce, 50, sytytti itsensä tuleen perjantaina 22. huhtikuuta korkeimman oikeuden edessä Washington DC:ssä USA:ssa. Sivullisten turvallisuus ei vaarantunut tapauksessa. 22. huhtikuuta vietetään Maan päivää puhtaan ilman ja veden sekä elinympäristöjen turvaamiseksi.

Wynn Alan Bruce Kuva: Facebook

Bruce kuljetettiin helikopterilla sairaalaan vain minuutteja tekonsa jälkeen, mutta hän kuoli saamiinsa vakaviin palovammoihin vuorokautta myöhemmin.

Wynn Alan Bruce oli kotoisin Boulderista Coloradosta ja hän oli ammatiltaan kuvajournalisti. Bruce oli harras buddhalainen ja ollut pitkään huolestunut ilmastokriisitä. Hän oli tammikuussa jakanut Facebookissa kuvan vietnamilaisesta buddhalaisesta munkista ja rauhanaktivistista Thích Nhất Hạnh’ista, joka kirjoitti vuonna 1965 Vietnamin sodan aikana, että itsensä polttaminen osoittaa, että sanomalla on äärimmäinen tärkeys.

Boulderin kaupungista kotoisin oleva buddhalainen pappi, ilmastotutkija ja Brucen ystävä Kritee Kanko kommentoi tapausta viestipalvelu Twitterissä. Hän kirjoitti, että kyseessä ei ole itsemurha, vaan syvästi peloton teko myötätunnon puolesta, jolla Bruce halusi kiinnittää ihmisten huomion ilmastokriisiin. Kriteen mukaan Wynn Alan Bruce oli suunnitellut tekoaan ainakin vuoden.

aktivismiilmastoaktivismiilmastokriisi

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.