Satelliittipaikanninta kantava arosuohaukka Selja on ehtinyt muutollaan Saksaan saakka. Eilen illalla kahdeksalta se oli Hampurin ja Hannoverin välillä, pienen Ebstorfin luostarikaupungin kupeessa. Kun linnusta saatiin viimeksi signaali, se näytti asettuneen levolle metsikköön, kaksi kilometriä Ebstorfin luostarista koilliseen.

Seljan muuttovahti on ollut hyvin verkkainen. Sen lajitoveri Potku ehti vuosina 2015 ja 2016 samalle saudulle jo kuukautta aiemmin ja oli näinä päivinä ehtinyt perille määränpäähänsä eteläiseen Mauritaniaan. Ehkä lämmin kesä ja leppeä syksy ovat hidastaneet Seljan menoa? Ebstorfissa on vielä 16 astetta lämmintä.

Seljalle lähettimen asentanut Ari-Pekka Auvinen arveli aiemmin, että Selja saattaisi lentää Keski-Euroopan puolelle Falsterbon, Suomen Hankoa vastaavan Etelä-Ruotsin lintusuppilon kautta, tai ehkä Norjasta. Lopulta Selja lensikin hyvin läheltä Falsterbota, Helsinborgin ja Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan yli.

Ebstorf on kiinnostava välipiste, koska nyt Seljan reitti on juuri ristennyt Potkun aikaisemman muuttoreitin kanssa. Alkumatka Ruotsissa kulki eri polkuja, mutta pian näemme, suuntaako Selja Potkun tapaan kohti Afrikkaa Ranskan, Espanjan ja Gibralttarin kautta.

arosuohaukkagps-paikannutmuuttolinnutsatelliittiseurantaseljasyysmuutto

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.