Jo yli 10 000 suomalaista on allekirjoittanut EU-kansalaisaloitteen veden yksityistämistä vastaan. Myös kansalaisaloitteen vähimmäismäärä koko EU:n alueella, miljoona allekirjoittajaa, on saavutettu. Nimiä on kerätty jo lähes 1,4 miljoonaa. Suomen kansallinen vähimmäismäärä, 9750, ylittyi viime viikolla. Yli miljoona allekirjoittajaa takaa, että aloite on käsiteltävä EU-komissiossa.

Kampanjan tavoitteena on saada komissio ehdottamaan EU-lainsäädäntöä, joka edellyttäisi kaikkia jäsenmaita takaamaan kansalaisilleen puhtaan juomaveden ja toimivan jätevesihuollon edullisesti, julkisena palveluna. Kolme vuotta sitten oikeus puhtaaseen veteen ja toimivaan viemäripalveluun tunnustettiin ihmisoikeudeksi YK:ssa.

Huhtikuussa Nestlén pääjohtaja Peter Brabeck-Letmathe aiheutti tuohtumusta internetissä levinneellä videolla esittämillään näkemyksillä vedestä elintarvikkeena, jolla pitäisi olla markkina-arvo. Vesi on perusoikeus -kampanjan pääviesti on, että vesi ei ole kaupallinen hyödyke vaan se kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta.

Vesi on perusoikeus -kampanjan sivut

euvesi

Tilaa Suomen Luonto!

Puhtaan luonnon merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on entisestään korostunut koronavirusepidemian hankaloittamassa arjessa.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet Luonnonsuojeluliiton työtä suomalaisen luonnon hyväksi.
Tilaa nyt kotiin kannettuna tai diginä!