Metapopulaatioteorian kehittämisestä tunnettu ekologi, akatemiaprofessori Ilkka Hanski on saanut Suomen korkeimman tieteellisen tunnustuksen, akateemikon arvon.

Hanski on jo pitkään kuulunut Suomen kansainvälisesti siteeratuimpiin ja palkituimpiin tutkijoihin. Päätyönsä hän on tehnyt pirstoutuneiden elinympäristöjen parissa, tutkimalla etenkin Ahvenanmaan saaristossa eläviä täpläverkkoperhosen populaatioita, joille etäisyys lähimpään toiseen saman lajin populaatioon on elämän ja kuoleman kysymys. Ihmisen toiminnasta johtuva kaikenlaisten elinympäristöjen pirstoutuminen ja etäisyyksien kasvaminen on tehnyt Hanskin työstä hyvin ajankohtaista.

Hanski tunnetaan myös aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana, joka on toistuvasti ottanut kantaa luonnonsuojelun puolesta. Hänen johtamansa metapopulaation tutkimusryhmä on tarjonnut viranomaisille työkaluja sopivien suojelualueiden valintaan. Aivan viime aikoina Hanski on perehtynyt myös luonnon monimuotoisuuden vähenemisen ja allergioiden yleistymisen väliseen yhteyteen.

Suurimman osan urastaan Hanski on tehnyt Helsingin yliopistossa.

akateemikkoIlkka Hanskimetapopulaatiotiede

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.
Joulutarjous lehti+digi 59,50 €/vuosi