Katso resepti! Merikaalia ja vegaanista Hollandaise-kastiketta
Cashew Hollandaise
2 dl cashew-pähkinöitä (liotettu 2 tuntia, kaada liotusvesi pois)
3 1/2 dl vettä tai kasvipohjaista juomaa, esim. kauramaitoa
1/2 dl sitruunamehua
0,65 dl vegaanista ”voita” tai kookosrasvaa sulatettuna
3–4 rkl ravintohiivaa
1tl jauhettuja sinapinsiemeniä
(valkopippuria)
1/4 – 1/2 tl jauhettua kurkumaa
+ cayenne-pippuria
+ suolaa
Soseuta neste ja liotetut cashew-pähkinät blenderissä samettiseksi tahnaksi, minuutin–kahden ajan. Lisää loput ainekset ja anna ainesten pyöriä blenderissä vielä minuutin. Kaada tarjoilukulhoon ja nosta esille.
4 isoa kourallista merikaalia (kerätty ennen kukintaa)
Keitä kaalia muutaman minuutin ajan rohkeasti suolalla maustetussa vedessä, valuta ja mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja lorauksella laadukasta oliiviöljyä. Tarjoa vadilta niin, että vieraat nostavat itselleen höyryävän kuumaa kaalia lautasilleen ja sinä nostat kastikkeen annoksen päälle.
Laadukas viini, holiton tai holillinen, ja avoin mieli nostavat tämän superherkun sille kuuluvalle tasolle.
Hyvää ruokahalua!