Keski-Suomeen on perustettu luomuyhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä yhteistyötä kuluttajien, tuottajien, yrityksien ja yhdistyksien välillä.
Kuva: Markus Sirkka
Keski-Suomeen on perustettu luomuyhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä yhteistyötä kuluttajien, tuottajien, yrityksien ja yhdistyksien välillä.
Suomessa luomutuotteiden kulutus on kasvussa. Vuoden 2012 aikana luonnonmukaisesti viljeltyjen tuotteiden myynti kasvoi 20 %. Luomuyhdistysten tavoitteena on saada paikallisen luomukysyntä ja tarjonta kohtaamaan paremmin. Monet keskisuomalaiset luomuyritykset myyvät jo tuotteitaan pääkaupunkiseudulle.
Yhdistyksen toimintaan voi tulla mukaan ilmoittautumalla sähköpostiryhmään. Yhdistyksellä on ryhmä myös Facebookissa. Toiminnasta tulee sellaista, kunjäsenet siitä haluavat ja tekevät.
Luomuliitto on järjestö, joka edistää suomalaista luomutuotantoa ja yritys- sekä kuluttajatoimintaa.
Marjoja, sieniä ja kotimaista kalaa soisi syötävän enemmän siksikin, että Euroopalle on osoittautunut haastavaksi saada unionissa kulutetun ruoan ekologinen jalanjälki edes kohtuulliselle tasolle.
Kotimaisuus on monesti hedelmä- ja vihannesostoksilla tärkeä ostopäätökseen vaikuttava seikka. Mutta kumpi on ympäristön ja ilmaston kannalta parempi vaihtoehto, jos vaakakupissa ovat kotimainen omena ja ulkomailla kasvanut luomuomena.