Kalalokki on yleisin lokkimme. Tämän harmaasiiven kannaksi maassamme on arvioitu 80 000 paria, josta suurin osa, noin 55 000, pesii saaristossa. Kalalokki muistuttaa hieman harmaalokkia, mutta on tätä pienempi ja monin tavoin sirompi. Sen lento on myös kepeämmän oloista kuin harmaalokin.

Kalalokki tekee heinistä, oksista ja sammalista pesänsä luodolle tai johonkin korkeaan paikkaan, esimerkiksi veden ympäröimän rantakiven päälle, puuhun tai katolle. Se elää joko yhdyskunnissa tai yksittäispareina, myös kaupungeissa.

Kalalokki (Larus canus)
Koko: Pituus 40–45 senttiä, siipien kärkiväli 100–110 senttiä, paino 300–600 grammaa.
Pesä: Veden ympäröimän rantakiven päällä, luodolla tai katolla.
Pesiminen: Munii huhtikuun lopulta alkaen kolme munaa.
Levinneisyys: Koko maassa.
Talvehtiminen: Tanskassa ja Pohjanmeren maissa, pieni määrä rannikkoseuduilla myös Suomessa.
Ravinto: Kaikkiruokainen.
Ääni: Riemukkaasti kiljahteleva.
Tuntomerkit: Musta silmä, täplätön vihertävä nokka, kellanvihreät jalat, mustissa siivenkärjissä valkoiset täplät.

kalalokkilinnun äänilokkikoulu