Asuntosijoitusyhtiö Kojamo tarjoaa Helsingin Hermannin, Kalasataman ja Sörnäisten Lumo-asuntojen asukkaille käyttöönsä Liiterin. Teurastamolla sijaitseva Liiteri on yhteiskäyttöpalvelu, mistä voi lainata arjen tarvikkeita.

Liiteri toimii yhteiskäyttöperiaatteella, eli kaikki sitä käyttävät voivat käydä lainaamassa kodintarvikkeita, sähkötyövälineitä, keittiölaitteita ja puhdistus- ja siivousvälineitä. Liiterin ideana on, että asukkaiden ei tarvitse varastoida kotonaan sellaisia välineitä, mitä he käyttävät vain harvoin. Välineitä voi käydä lainaamassa mihin tahansa vuorokauden aikaan.

Liiteri

Kuva: Henri Ahvenlampi

Normaalisti Liiteri-palvelusta veloitetaan kuukausihinta. Lumo-asukkaille Liiterin käyttö sisältyy vuokraan. Kyseessä on ensiksi kokeilu 13.2. – 15.5.2018 välisenä aikana. Käytäntöä saatetaan jatkaa, mikäli kokemukset ovat hyviä.

Molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä. Kojamo saa asukkailleen uuden kätevän yhteiskäyttöpalvelun ja Liiteri saa asiakkaita ja käyttäjiä lähistön asukkaista.

Liiteri on laajentamassa toimintaansa myös Helsingin ulkopuolelle. Uudet Liiterit avataan helmi- ja maaliskuussa Otaniemeen Espooseen sekä Lempäälään.

Liiteri on myös palkittu Sitran Fiksu arki -palkinnolla. Fiksu arki -yrityskilpailun voittajat auttavat kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja arjessa.

Liiteriin voi tutustua heidän verkkosivuillaan.

asuminenhamstrausyhteiskäyttö

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.