Luomus on Suomen Luonnon lukijoilleen järjestämä luontokuvakilpailu, joka on järjestetty vuosina 2010 ja 2012. Viime kerralla sarjoja oli kolme, veden elämää, abstrakti ja ihminen ja luonto.

 

Lehtemme Luomus-kuvakisan voiton nappasi kotkalainen Timo Vesterinen laulujoutsenia ja tehdasta esittävällä kuvallaan.

Voittokuva ihastutti taianomaisella valolla, vahvalla sommittelulla ja kantaaottavuudella, joka ei ole päälleliimattua. Kuvassa on selittämätöntä merkityksellisellisyyttä, niin kuin parhaissa kuvissa usein on.

Kotkasta Karhulan torilta tavoitettu Luomusvoittaja Timo Vesterinen ilahtuu voittouutisesta.

”Ihanko totta, mahtava juttu, onpas kiva kuulla!” Rupattelun jälkeen paljastuu hämmästyttävä seikka: voittoisa laulujoutsenkuva on otettu päivälleen vuosi ennen puheluamme.

”Siis joulukuun kymmenentenä 2011. Paikka on viiden kilometrin päässä kotoani. Kuvassa on joutsenperhe ja taustalla Sunilan sellutehdas.”

”Kuva on mieleeni, mukavaa, että se pärjäsi.” Vesteristä miellyttää kuvan yhteiskunnallinen viesti: ”Veden käyttö on meille kaikille tärkeätä, niin laulujoutsenille kuin ihmisellekin. Ja kuvassa näkyy menestystarinaa kahdella tasolla.”

”Sunilan tehdas Karhulassa on menestystarina tältä paikkakunnalta, ihmisille tärkeä. Kuvan joutsenemo puolestaan murtaa jäätä poikueelleen. Menestyneet joutsenet. Laulujoutsenhan on runsastunut.”

Nyt menestyjiin liittyi Vesterinenkin.

Pääpalkinto, 4000 euron Nikon-paketti, tulee Vesterisellä suoraan käyttöön.

”Olen ollut eläkkeellä valokuvaajan ammatista muutaman vuoden. Sinä aikana ei ole juuri ollut

mahdollisuutta kalustoa uusia, joten huippurunko on tervetullut”, Vesterinen iloitsee.

Ihminen ja luontoLuomus

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.