Punaposkiset puolukat kypsyvät parhaillaan metsissämme. Puolukkaa poimitaan maassamme vuosittain noin 40 miljoonaa kiloa metsissä kypsyvästä noin 350 miljoonan kilon sadosta. Puolukka onkin poimituin ja eniten käytetty kotimainen marjamme.

Puolukka sopii niin mehuun, hilloon kuin hyytelöönkin. Se antaa myös pikantin aromin esimerkiksi sämpylätaikinaan tai puuroon.

Hapan puolukka sisältää luontaista säilöntäainetta bentsoehappoa, joten se säilyy hyvin viileässä esimerkiksi survoksena. Marjaa voi myös kuivata ja käyttää kokonaisena tai jauheena leivonnassa tai jälkiruuissa pitkin talvea.

Koko Suomessa yleinen puolukka sisältää paljon flavonoideja, kuituja ja P-vitamiinia.

Tekstiin on 5.9. korjattu vuosittain poimittavan sadon määrä, joka on 40 miljoonaa kiloa eikä 100 miljoonaa kiloa.

hyvinvointia luonnostapuolukka