Viime viikonloppuna Ahvenanmaa kuhisi jos jonkinlaista lintuharrastajaa. Käynnissä oli Ahvenanmaan linturalli eli Ahvis, Helsingin yliopiston biologianopiskelijoiden Symbioosi-ainejärjestön järjestämä jokakeväinen tapahtuma, jossa kilpaillaan lintuhavainnoista. Kilpailuaikaa rallissa on tasan vuorokausi, ja sen aikana joukkueet saavat pisteen jokaisesta tekemästään lajihavainnosta.

Tänä vuonna ralliin osallistui noin 50 joukkuetta. Helsingin lisäksi kisaamaan oli lähdetty ainakin Turusta, Jyväskylästä ja Joensuusta. Vaikeustaso nousi korkeaksi surkean sään ja varhaiskeväisen ajankohdan vuoksi: Järvet olivat enimmäkseen jäässä ja monia peltoaukeita peitti lumikerros. Kevätmuutto ei siis ollut vielä kovin vilkasta. Kisan kolme kärkijoukkuetta venyttivät yli 70 lintulajiin, mikä oli olosuhteisiin nähden vaikuttava suoritus.

Rallin aikana havaittiin joitakin harvinaisuuksia, kuten isohaarahaukka, kyhmyhaahka ja pikku-uikku. Ahvenanmaan erikoisuus on kesykyyhkyn eli pulun poissaolo – Maarianhaminan keskustassakin niitä on vain kourallinen ja löytämiseen vaaditaan tuuria.

AhvenanmaaLinnutlintuharrastuslinturalliSaaristo

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.